Onze geschiedenis

Lunchroom “De Koffiepot” is sinds 1977 gevestigd in het centrum van Hardenberg.
De familie Meertens is in dat jaar begonnen met een snackbar onder de naam “Snelbuffet Meertens” Deze snackbar werd al snel verbouwd naar een dagzaak met de naam “De Koffiepot”. De formule werd bijgesteld en men ging zich meer op het winkelende publiek richten.

Toen de lunchroom al wat jaren een succes bleek te zijn, besloot men in 1991 tot een ingrijpende verbouwing. Er werd een geheel nieuwe zaal achter het bestaande pand geplaatst om de capaciteit van de bestaande lunchroom uit te breiden met 40 plaatsen zodat er plek werd gemaakt voor ongeveer 100 gasten.

Na ruim 23 jaar “de Koffiepot” en 40 jaar horeca ervaring besloot de familie Meertens dat het tijd werd om het wat kalmer aan te gaan doen. Zoon Eric en zijn vrouw Tamara namen per februari 1997 het stokje over.

Direct een jaar later in 1998 kwam het pand van de buurman te koop. Dit was de ideale gelegenheid om de lunchroom nog aantrekkelijker te maken, door een aparte keuken en snackbar te creëren. Ook het aantal zitplaatsen werd nog verder opgeschroefd naar ruim 120 stuks. De gast kon zodoende genieten van een rianter en rustiger verblijf. De snackbar werd overigens al vrij snel weer verbouwd om de capaciteit in de keuken uit te breiden en aan de straatkant een ijskiosk te plaatsen.

In 2005 volgde er wederom een grote verbouwing, waarbij het gehele interieur een kersenhouten uitstraling kreeg, met blauwe accenten.

Negen jaar verder in 2014 volgde een restyling door interieurbouwer Jann uit Haren. Deze heeft de gehele zaak van een compleet nieuwe look voorzien. Met een trendy eigenzinnig interieur en een upgrade van de gerechten op de kaart is de lunchroom weer helemaal van deze tijd.

Ook vakblad Lunchroom was dit al snel opgevallen en na de nominatie voor Het lekkerste broodje van Nederland volgde in november 2014 de ultieme bekroning en kende de vakjury deze prestigieuze prijs aan ons bedrijf toe. Iets waar we uiteraard allemaal zeer trots op zijn en de ultieme bevestiging is geweest voor hetgeen we graag wilden bereiken met ons bedrijf. 

Dit alles heeft er toe geleid dat anno 2015 “De Koffiepot” is uitgegroeid tot een begrip in de regio voor lunch en  high-tea. Een zaak die dankzij zijn trendy maar welkome inrichting, het vriendelijke personeel en de prima prijs/kwaliteit verhouding wekelijks ruim tweeduizend bezoekers mag verwelkomen.

 

LocatieHoe ons te vinden

 Contactformulier

Adres

Lunchroom De Koffiepot
Oosteinde 8
7772 CB Hardenberg

0523-261080

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bekijk op kaart